Avaleht

Peeter Volkonski

Peeter Volkonski

Näitleja, lavastaja ja muusik Peeter Volkonski on sündinud 12. septembril 1954. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1972. aastal Keila 1. Keskkooli ning 1976. aastal näitleja- ja lavastajaerialal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri VII lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). Töötanud 1976–80 Noorsooteatris, 1980–84 Vanalinnastuudios ja 1986–91 Vanemuises näitlejana, olnud 1993–94 Eesti Instituudi referent vene küsimuses ja 1995–96 Kroonika Tartu toimetaja, aastast 1998 Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia rahvaste muusika õppejõud. Tuntud rokkmuusikuna (ansamblites Propeller, Ruja, Hõim, ROSTA Aknad), olnud (koos Jaanus Nõgistoga) Olav Ehala rokkmuusikali „Johnny” kaasautor (1980 Noorsooteatris), loonud tantsulavastuse „Väike prints” (1991 Vanemuises), kirjutanud laulusõnu, teinud muusikalisi ja helikujundusi. Avaldanud ajakirjanduses följetone, ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Doktor
2019 "Vahetus" Tudengifilm Šamaan
2018 "Alo" Teleseriaal
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Hinrik
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Preester (Mehetapja)
2016 "Kuum jälg" Teleseriaal
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Raamatukoguhoidja
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Dr Karpinski
2013 "Free Range" Mängufilm Fredi isa
2013 "Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu" Animafilm Lisa isa (hääl)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm