Avaleht

Tõnu Virve

Tõnu Virve

Režissöör, kunstnik ja produtsent Tõnu Virve on sündinud 18. juunil 1946 Rõuge vallas Võru maakonnas. Õppinud Tartu Kunstikoolis maali- ja teatridekoratsiooni erialal ja Tallinna Kunstiakadeemia maalikateedris. 1970-1975 oli Eesti Televisioonis mittekoosseisuline lavastuskunstnik, 1975-1980 ENSV Riikliku Noorsooteatri peakunstnik ja 1981-1989 lavastaja ja lavastuskunstnik stuudios Tallinnfilm. 1990 asutas Virve osaühingu Freyja Film, mis oli üks esimesi erafilmistuudioid Nõukogude Liidus. Praegu tegeleb Freyja Film mängu-, dokumentaal- ja õppefilmide tootmisega. 

[täiendamisel]

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2012 "Armud jäänud, armud tulnud" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
2009 "Evald Okas " Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
2008 "Monument" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Monteerija
2004 "Karl Johani sünd" Dokumentaalfilm Produtsent
2003 "Armuunelmad" Mängufilm Produtsent
Režissöör
1992 "Luukas " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
1991 "Surmatants " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
1987 "Ringhoov" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
1985 "Naerata ometi " Mängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik
1983 "Lurich " Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm