Avaleht

Raivo Adlas

Näitleja Raivo Adlas on sündinud 31. jaanuaril 1940. aastal Harjumaal Kiisal. Ta lõpetas 1958. aastal Tallinna 22. Keskkooli, 1964. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia agronoomiateaduskonna, 1965. aastal Vanemuise teatri õppestuudio ja 1990. aastal Georgi Tovstonogovi režiilaboratooriumi Leningradis. Aastatel 1968–1991 töötas Vanemuises, seejärel mõnda aega lavastajana stuudioteatrites (Sinimandria jm) ning aastatel 1993–1995 Pärnu Endlas. Aastast 1995 töötab taas Tartus Vanemuise teatris draamanäitlejana. Raivo Adlas on mänginud paarikümnes filmis, nt „Lindpriid” (1971, rež Vladimir Karasjov), „Üks mu sõber“ (2011), „Õnn tuleb magades“ (2016; mõlema režissöör Mart Kivastik), „Klassikokkutulek 3: Ristiisad“ (2019, rež René Vilbre). Viimases mängitud Ratastooli-Aksli rolli pidas esiletõstmist väärivaks mitu filmikriitikut. ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Mu kallid laibad" Tudengifilm Preester
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Aksel
2018 "Süüta mu tuli" Mängufilm
Reklaamfilm
Muud liigitused
Ahjualune
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Õpetaja Lokk
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Kohtupsühhiaater
2015 "Meieküla Lood" Tudengifilm Saunamees
2014 "Ööliblikad" Teleseriaal Ross
2013 "Hakkab jälle pihta" Teleseriaal Näitleja
2013 "Naabriplika" Teleseriaal Sokrates
2011 "Kalevipojad" Teleseriaal vanaisa Juhani

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm