Avaleht

Martin Veinmann

Martin Veinmann

Näitleja Martin Veinmann on sündinud 2. detsembril 1950. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1968 Tallinna 42. keskkooli ja 1972 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri V lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). Täiendanud end Kristin Linklateri, Cicely Berry ja Patsy Rodenburgi kõnetehnika meistrikursustel Euroopas. Töötanud aastast 1972 Eesti Draamateatris näitlejana. 1990–2020 töötas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli lavakõne õppejõuna (aastast 1996 dotsent), tegutsenud aastast 2001 kõnekoolitajana ka eri firmades. Mänginud kuuldemängudes („Romeo ja Julia”, 1980; „Püha Graal”, 2002), telelavastustes („Suveöö armastus”, 1972; „Vincent”, 1975), filmides („Šlaager”, 1982; „Karoliine hõbelõng”, 1984, mõlemad Tallinnfilm; „Kaksikelu”, 2003, Exitfilm; „Jaani öö”, 2014, Ingrid Hübscheri film) ja teleseriaalides („Kodu ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Kuum jälg" Teleseriaal jutustaja
2014 "Jaani öö" Tudengifilm Jaan
2013 "Mägede varjud" Teleseriaal Ants Verman
2013 "Väljakutse" Tudengifilm Arst
2012 "Elu keset linna" Teleseriaal Hannes
2003 "Kaksikelu" Mängufilm Anton
2003 "Kodu keset linna" Teleseriaal Hannes Uuspere
2002 "Nimed marmortahvlil " Mängufilm Pataljoni ülem
1988 "Doktor Stockmann I jagu " Telemängufilm Billing
1988 "Doktor Stockmann II jagu " Telemängufilm Billing

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm