Avaleht

Maimu Vannas

Avaleht

Maimu Vannas

Maimu Vannas

20. IX 1914– 24. X 1998

Teatrikunstnik Maimu Vannas sündis 20. septembril 1914 Tartus. Lõpetas 1933 Tartu tütarlastegümnaasiumi, 1940 Tartu Ülikooli õigusteaduskonna, ülikooli ajal õppis ka Tartu Muusikakoolis. Lõpetas 1951 Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi maali erialal. Oli 1945–46 Kultuuriministeeriumi Kunstide Valitsuse inspektor, 1950–57 Draamateatri kunstnik (1952–53 ka kostüümiala juhataja), 1958–61 Tallinnfilmi kostüümikunstnik („Tagahoovis”, 1956; „Vallatud kurvid”, 1959; „Esimese järgu kapten”, 1958, Lenfilm), 1963–67 Vene Draamateatri, 1967–69 Tombi-nimelise Kultuuripalee ja 1969–75 Kirovi-nimelise kalurikolhoosi kunstnik ning 1985–96 Vanalinnastuudio peakunstnik, vahepealsetel aastatel töötas vabakutselisena. 

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1991 "Rahu tänav" Mängufilm Loreida
1961 "Laulu sõber " Mängufilm Kostüümikunstnik
1960 "Perekond Männard " Mängufilm Kostüümikunstnik
1959 "Vallatud kurvid " Mängufilm Kostüümikunstnik
1958 "Esimese järgu kapten " Mängufilm Kostüümikunstnik
Kostüümikunstniku assistent
1957 "Juunikuu päevad " Mängufilm Kostüümikunstnik
1956,1957 "Tagahoovis " Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm