Avaleht

Edgar Valter

Edgar  Valter

Edgar Valter (21.09.1929 Tallinn - 4.03.2006 Tartu) tegutses maalikunstniku, graafiku ja karikaturistina, tegi plakateid, filmi- ja lavakujundusi, illustreeris ajakirju ja mitusada raamatut, niihästi ilu-, aime- kui tarbekirjandust, enamasti aga lasteraamatuid. Sipsiku, Krõlli, naksitrallide, Kunksmoori, Aatomiku ja veel mitme eesti lastekirjanduse klassikaks saanud tegelaskuju juurde kuulub Edgar Valteri loodud visuaalne kujutis sedavõrd lahutamatu osana, et võiks rääkida isegi kaasautorlusest tegelaskuju väljamõtlejaga.

Temast täpsemalt: Võrumaa Keskraamatukogu, https://lib.werro.ee/edgar-valter

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Suur maalritöö" Animafilm Kirjandusliku alusteose autor
1990 "Naksitrallid" Animafilm Kunstnik
1987 "Ramsese vembud IV" Muud liigitused
Animafilm
Kunstnik
1986 "Ramsese vembud II" Muud liigitused
Animafilm
Kunstnik
1985 "Ramsese vembud I" Muud liigitused
Animafilm
Kunstnik
1984 "Naksitrallid I" Animafilm Kunstnik
1978 "Kunksmoor ja kapten Trumm" Animafilm Kunstnik
1977 "Kunksmoor" Animafilm Kunstnik
1976 "Soss-sepp" Animafilm Kunstnik
1974 "Muinasjutt Tema Majesteedist" Animafilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm