Avaleht

Jaak Elling

Jaak Elling

Helirežissöör ja helikujundaja Jaak Elling on sündinud 22. augustil 1946. aastal Tallinnas raadioinseneri perekonnas. Muusikaõpingute kõrvalt Tallinna Muusikakoolis ja Tallinna Konservatooriumis töötas helitehnikuna stuudios Tallinnfilm, 1973. aastast helirežissöörina stuudios Eesti Telefilm. 1980. aastast Tallinnfilmi helioperaator. 1990. aastal lõi oma helistuudio EllingTON. 2003. aastast heli- ja videoinsener OÜ-s Sütiste Maja (BFM).
2012. aastal pälvis Eesti Kultuurkapitali elutööpreemia.

Vaata intervjuud: Intervjuu Jaak Ellinguga

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Uus päev luuakse idakaares" Dokumentaalfilm Helioperaator
2007 "Vaade mäelt" Dokumentaalfilm Heli järeltöötlus
2005 "Neljakümnes sõda" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2005 "Tõrjutud mälestused" Dokumentaalfilm Helioperaator
2004 "Kasvamise aeg" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2004 "Söerikastaja" Dokumentaalfilm Helioperaator
2004 "Vahtsõ ilma veere pääl" Dokumentaalfilm Helirežissöör
Helioperaator
2003 "Järelevalveinspektor" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2003 "Karl ja Marilyn" Animafilm Helikujundaja
2002 "Mets - meie südames" Dokumentaalfilm Helirežissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm