Avaleht

Peeter Urbla

Peeter Urbla

Režissöör, stsenarist ja produtsent Peeter Urbla on sündinud 2. juunil 1945 Türil. 1969 lõpetas ta Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo- ja keeleteaduskonna kunstiajaloolasena ning 1977 Moskvas kaheaastased stsenaristide ja režissööride kursused mängufilmide lavastajana (tema juhendajaks oli Andrei Tarkovski). 1994 täiendas Urbla end Taanis Ebeltoftis kursustel „Produtsent töötab stsenaariumiga“ ning 1998 MEDIA-2 ja AV-Eureka produtsentide koolitusprogrammis „Twinning“. Peeter Urbla kuulus Kaljo Põllu juhitud Tartu ülikooli kunstikabineti baasil tekkinud kunstirühmitusse „Visarid“ (1967–1972). Ta on töötanud 1970–1972 Tallinna Kunstihoones kunstiteadlasena, 1973–1975 Eesti Televisioonis kunstisaadete toimetajana, 1976–1989 Tallinnfilmis ja Eesti Telefilmis režissööri ja stsenaristina. 1992 asutas Peeter Urbla sõltumatu stuudio Exitfilm ning on seal ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Hüvasti, NSVL (tootmises)" Mängufilm Produtsent
2018 "Pööripäev" Mängufilm Produtsent
2016 "Mausoleum" Mängufilm Produtsent
2016 "Tiit Pääsuke ja tembitud värvid" Dokumentaalfilm Režissöör
2015 "Liblikmees" Mängufilm Produtsent
2014 "Dora Gordine: Ars gratia artis" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
Monteerija
Helikujundaja
Teksti lugeja
2012 "Klassikaaslased 1943" Dokumentaalfilm Produtsent
2011 "Camino" Dokumentaalfilm Produtsent
2011 "See on see päev" Dokumentaalfilm Produtsent
2008 "Isemoodi muinasjutt" Mängufilm Kaasprodutsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm