Avaleht

Rain Tolk

Rain Tolk

Näitleja, stsenarist ja režissöör Rain Tolk on sündinud 9. juunil 1977. aastal Tallinnas. Ta  õppis 2001–2003 Tartu ülikoolis filosoofiat. Töötas 1990ndatel seltskonnaajakirjanikuna, seejärel copywriter’ina reklaamiagentuuris Age. 2002. aastast režissöör, juhatuse liige, stsenarist ja produtsent filmi- ja reklaamiproduktsioonifirmas Kuukulgur Film. 2014–2015 saatejuht-toimetaja ETV kultuurisaates „OP“.

Rain Tolk kogus tuntust ETV skandaalses musta huumori sarjas „Esto TV“, kus nad koos Ken Saaniga süüdimatute provokaatoritena esinedes paljastasid silmakirjalikkust ja lollust ühiskonnas, suutes sel viisil üles ärritada suure osa eesti avaliku elu tegelastest. Saatesarjale järgnesid libadokumentaalid „Welcome to Estonia“ (2002) ja „Vali kord!“ (2004).

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Hällilaul" Tudengifilm Sander Koppel
2020 "Mu kallid laibad" Tudengifilm Politseiülem
2019 "Kõhedad muinaslood" Mängufilm
2019 "Kopli liinid. Võõrustab viimane kupleelaulja" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Mängufilm
Konsultant
2019 "Ükssarvik " Mängufilm Investor Per
2017 "Litsid" Teleseriaal Härra Tamm
2017 "Merivälja" Teleseriaal Kaabus Mees
2017 "Minu näoga onu" Mängufilm Hugo
Noor Raivo
2017 "Paha lugu: Kokkulepe" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Režissöör
2017 "Paha lugu: Varakevad" Mängufilm Režissöör
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm