Avaleht

Aare Tilk

Aare Tilk

Filmilavastaja ja -produtsent Aare Tilk on sündinud 22. aprillil 1961 Tõrvas. 1979 lõpetas Jõgeval keskkooli. Tudeeris 1980–1981 Tartu Riiklikus Ülikoolis prantsuse filoloogiat, seejärel aasta Tallinna Riiklikus Konsevatooriumis lavakunsti, 1986 sai Ed. Vilde nimelisest Tallinna Pedagoogilisest Instituudist näitejuhi diplomi. Omandas 1987–1989 Moskvas NSVL Kinokomitee Kõrgematel Stsenaristide ja Režissööride Kursustel mängufilmide lavastaja elukutse. On olnud Eesti Televisiooni toimetaja ja režissöör (1985–1987), Tallinnfilmi režissöör, Euroopa Filmirežissööride Liidu (FERA) peaassamblee esindaja Balti riikides, Eesti Kinoliidu esimees (1994–1996), Eesti Telefilmi peatoimetaja (1998–1999) ja tootmisfirma Aristo Film omanik.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2002 "Boris" Mängufilm Produtsent
1999 "Eha fenomen" Dokumentaalfilm Produtsent
1999 "Legend päikesest" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Toimetaja
1999 "Partituur neuroni genotüübile" Dokumentaalfilm Produtsent
1998 "Eesti Posti lugu" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1998 "Kellel on Venemaal hea elada?" Dokumentaalfilm Produtsent
1998 "Nelli ja Elmar" Dokumentaalfilm Produtsent
1998 "Risto" Dokumentaalfilm Produtsent
1998 "Vaba vaimu saadik" Dokumentaalfilm Produtsent
1997 "Febris" Mängufilm Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm