Avaleht

Taivo Tenso

Valgusmeister Taivo Tenso on sündinud 16. detsembril 1968. aastal. Ta on õppinud Tallinna sidekoolis fotograafiat ja kaks aastat Inglismaal orhideede kasvatamist. Valgusmeistrina olnud tegev rohkem kui 80 eesti filmi juures. Peale selle teinud Eurovisiooni vaheklippe ja alates 1995. aastast sadu reklaame Eestisse ja Soome ning Masa muusikavideoid. 2006. aastal pälvis Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali aasta taustajõu preemia, 2018. aastal EFTA preemia – Aasta Tegija filmikunstis.

Vaata intervjuud: Valgusmeister Taivo Tenso

Vaata lisaks: Taivo Tenso – teisi valgustav mees oskab ise varju jääda - Eesti ...
Podekrat, M. (2006). Taivo Tenso – teisi valgustav mees oskab ise varju jääda. ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Valgusmeister
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Valgusmeister
2018 "Juured" Dokumentaalfilm Operaator
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Valgusmeister
2017 "Keti lõpp " Mängufilm Valgusmeister
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Valgusmeister
2017 "November " Mängufilm Valgusmeister
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Valgusmeister
2016 "Perekonnavaled" Mängufilm Operaatori assistent
Valgusmeister
2016 "Punane varietee" Dokumentaalfilm Valgusmeister

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm