Avaleht

Eugen Tamberg

Eugen Tamberg

Kostüümikunstnik ja kunstnik-lavastaja Eugen Tamberg on sündinud 18. septembril 1954. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1973. aastal Tallinna 21. Keskkooli ja õppis 1978–84 Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis graafika erialal; kunstnik-lavastaja täiendõppe tegi läbi 1986. aastal Moskvas Ostankinos. Töötas 1984–87 Eesti Televisioonis kunstnik-lavastajana ja 1988–90 ETV peakunstnikuna, osalenud kunstnikuna paljude Eesti Televisiooni ja Eesti Telefilmi telelavastuste ning muusikafilmide juures (nt saatesarjad Urmas Otiga „Teletutvus” ja „Augustivalgus”). 1991–95 Eesti Moedisaini peakunstnik ja 1996–99 Eesti Näitused–Expo Balticum–Articum Grupi disainer. Alates 2000. aastast vabakutseline. Teinud kaasa USA, Hollandi, Soome ja Vene filmiprojektides. 1991–99 pidanud koolides jm loenguid kunsti-, kostüümi- ja moeajaloost, stiilist ning värviõpetusest. Eesti Kunstnike ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Vee peal " Mängufilm Kunstnik
2019 "Maria paradiis" Mängufilm Kostüümikunstnik
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Kunstnik
Kostüümikunstnik
2018 "Mihkel " Mängufilm Kunstnik
2017 "Igitee " Mängufilm Kostüümikunstnik
2017 "Jahiloom" Tudengifilm Kunstnik
2017 "Keti lõpp " Mängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik
2016 "Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat" Mängufilm Kunstnik
2015 "1944" Mängufilm Kunstniku assistent
2015 "Must alpinist" Mängufilm Kostüümikunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm