Avaleht

Tõnu Talpsep

Tõnu Talpsep

Operaator Tõnu Talpsep on lõpetanud Rapla Keskkooli, Tartu Riikliku Ülikooli bioloogia erialal ja Moskva Kinematograafia Instituudi (VGIK-i) populaarteaduslike  filmide operaatori erialal. Töötanud pärast ülikooli kolm aastat Haapsalu 8-klassilises koolis bioloogia ja geograafia õpetajana, seejärel Eesti Telefilmis kuni selle likvideerimiseni. Sealt edasi siirdus ta Tallinna Ülikooli Filmi ja Video õppetooli juurde tehniliseks töötajaks ning samal alal töötab praeguseni, ainult et töökaha nimeks on nüüd Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituut (BFM). 2021. aastal pälvis Tõnu Talpsep aastatepikkuse töö eest Tallinna Ülikoolis ja Rein Marani loodusfilmide juures Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali missioonipreemia.

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Lummuses" Tudengifilm Vello
2018 "Peetrike Laanetagusel" Dokumentaalfilm Operaator
2015 "1652" Tudengifilm Vana mees
2015 "Suvisted Tammealusel" Dokumentaalfilm Operaator
2013 "Hiite lummus" Dokumentaalfilm Operaator
2013 "Looduslikud pühapaigad Eestis" Dokumentaalfilm Operaator
2010 "Üheksavägised" Dokumentaalfilm Operaator
2007 "Põder Eestis" Dokumentaalfilm Operaator
2007 "Põdra kuningriik" Dokumentaalfilm Operaator
2005 "Eesti kotkad" Dokumentaalfilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm