Avaleht

Mihkel Zilmer

Filmihelilooja Mihkel Zilmer on sündinud Tartus, kus õppis klaverit, klassikalist kitarri ja klassikalist laulmist. Õpinguid jätkas 2005. aastal Šotimaal Glasgow ülikoolis kompositsiooni ja klassikalise laulmise erialal, mille käigus hakkas keskenduma komponeerimisele filmide jaoks. 2009. aastal siirdus Hollandisse, kus õppis Amsterdami konservatooriumis ja Hollandi filmiakadeemias filmimuusika kompositsiooni. Magistrikraadi sai ta Amsterdami konservatooriumis, mille lõpetas filmiheliloojana 2011. aastal. Pärast lõpetamist jäi Hollandisse filmiheliloojana tööle, kirjutanud muusikat Taani, Inglise, Iiri, Soome ja Eesti filmidele, kokku rohkem kui 60 projektile. Tagasi Eestisse kolis 2018. aastal. Siin tuntud eelkõige mänguflmi „Tõde ja õigus“ (2019, režissöör Tanel Toom) heliloojana.

Vt ka https://www.mihkelzilmer.com/

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Helilooja
2015 "Tiibadeta piloot" Mängufilm Helilooja
2011 "Legend vägevast seebist" Tudengifilm Helilooja
2011 "Mereröövlimäng" Tudengifilm Helilooja
2009 "Suurde avarusse" Tudengifilm Helilooja
2006 "Reekviem rukkile? " Dokumentaalfilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm