Avaleht

Kristjan Suits

Filmi- ja teatrikunstnik Kristjan Suits on sündinud 12. novembril 1987. aastal. Ta on õppinud Mustla keskkoolis ja seejärel Carl Robert Jakobsoni gümnaasiumis Viljandis (sh aasta vahetusõpilasena Hollandis). Jätkas õpinguid Taanis Aarhusi Technical College's multimeedia disaini erialal, tuli aasta pärast tagasi Viljandisse, kus tegi noorsootööd ja ühtlasi õppis poolteist aastat Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias valguskujundust. Samal ajal tegutses filmikunstnikuna tudengi- ja lühifilmide juures. Jüri Sillart soovitas tal õppida filmistsenograafiat Eesti Kunstiakadeemias, mida ta ka poolteist aastat tegi. Järgnesid täispikad mängufilmid „Puhastus“ (2012, kunstniku assistent), „Kerttu“ (2013, kunstnik koos Jaagup Roometiga) ja „Risttuules“ (2014, ehitusmeister). 1915. aastal asus tööle Ugala teatris video- ja ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Roof Knocking" Tudengifilm Kunstnik
2015 "Hundi süda sees" Dokumentaalfilm Kunstnik
2015 "Tiibadeta piloot" Mängufilm Kunstnik
2014 "Õnne Manifest" Tudengifilm Ehitaja
2014 "Risttuules" Mängufilm Ehitusmeister
2013 "95" Tudengifilm Kunstnik
2013 "Diana ja linn" Tudengifilm Kunstnik
2013 "Kertu" Mängufilm Kunstnik
2013 "Mai" Mängufilm Kunstnik
2013 "Olga" Tudengifilm
Mängufilm
Spetsefektid

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm