Avaleht

Aleksander Eelmaa

Aleksander Eelmaa

Näitleja Aleksander Eelmaa on sündinud 6. novembril 1946. aastal Viljandis. Ta õppis 1968–1969 Teatriühingu pantomiimistuudios. Lõpetas 1976 Tallinna 10. Õhtukeskkooli. Töötas 1976–1981 Noorsooteatris (praegune Tallinna Linnateater), 1981–1990 Vanalinnastuudios, 2007–2014 Tallinna Linnateatris ning 1990–2006 ja uuesti alates 2015. aastast Eesti Draamateatris. Teatritöö kõrval on Eelmaa mänginud telelavastustes („Rudolf ja Irma”, 1985; „Pildikesi Paunverest”, 1986; „Viimane suvi”, 1987; „Tuli sinu käes”, 1996), telesarjades („Õnne 13”, aastast 1996), kuuldemängudes ja filmides. Tema tuntumad osatäitmised on filmides „Metskannikesed“ (1980), „Kõrbekuu“ (1999), „Ferdinand“ (2002), „Agent Sinikael“ (2002), „Fender Bender“ (2003), „Üks mu sõber“ (2011). Pälvinud mitmeid teatripreemiaid ning 2004. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm (Hääl)
2017 "Säde" Tudengifilm Vanaisa
2012 "Tupiktänava mehed" Teleseriaal Viktor / Viki (Arturi äi)
2012 "Viimane trubaduur" Tudengifilm Jakob
2011 "Kalevipojad" Teleseriaal Indreku isa
2011 "Rotilõks " Mängufilm Kristiina isa
2011 "Üks mu sõber " Mängufilm Sass
2010 "Vahetus" Mängufilm
2008 "Tuulepealne maa" Teleseriaal Kaupo Rooger
2007 "Kinnunen " Mängufilm Piirivalvur, Õie isa

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm