Avaleht

Eliza Benina

Režissöör Elīza Bēniņa on sündinud ja üles kasvanud Riias. Ta lõpetas 2020. aastal Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis (BFM) audiovisuaalse meedia bakalaureuseõppe. Osalenud rahvusvahelisel lühidokumentaalfilmide foorumil Global Short Docs Forum (Kiiev, 2019) ja Minski rahvusvahelisel filmifestivalil Listapad (2019) tudengifilmide programmis. Töötanud praktikandina  Läti Televisioonis (LTV “Ajalooõpetaja”, 2019) ja PÖFFil (“Tutvuge filmitegijatega”, 2017). 2021. aastal esilinastub tal ETV „Eesti lugude“ sarjas dokfilm „Matz“ Eesti paraujumise tähest Matz Topkinist

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Matz" Dokumentaalfilm Režissöör
2020 "Kõik puhas" Tudengifilm Režissöör
2020 "Night" Tudengifilm Kostüümikunstnik
2019 "Kõik teavad" Tudengifilm Režissööri I assistent
2019 "Matz: Eesti Vesilind" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Monteerija
2018 "Mina ja Sherlock" Tudengifilm Produtsendi assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm