Avaleht

Reet Sokmann

Reet Sokmann

Filmiprodutsent Reet Sokmann on sündinud 29. augustil 1953 Tallinnas. Ta lõpetas 1971. aastal Tallinna 2. keskkooli ning asus samal aastal tööle Eesti Televisiooni, kus töötas erinevatel ametikohtadel (režissööri assistendi, tootmisjuhi ja  produtsendina) noorte- ja lastesaadete toimetuses ning Eesti Telefilmis. Töö kõrvalt on ta läbinud mitmeid erialaseid koolitusi, sh 1985–1992 Bornholmi koolituskeskuses Taanis. Aastatel 1993–1997 töötas Sokmann Eesti Telefilmi tootmisjuhina ja 1997–1998  ETV koostööfilmide toimetuse peatoimetajana. Reet Sokmann on 1998. aastal asutatud filmitootmisfirma F-Seitse OÜ üks omanikest, produtsent ja juhatuse esimees ning aastast 2007 filmitootmisfirma Minor Film OÜ juhatuse liige ja produtsent. Samast aastast juhib ta ka Eesti rahvusfilmograafia loomist elektroonilise ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Arvo Pärt - Isegi kui ma kõik kaotan" Dokumentaalfilm Produtsent
2013 "Heino Eller. Quinta Essentia" Dokumentaalfilm Produtsent
2012 "Mängime Pärti" Dokumentaalfilm Produtsent
2012 "Proovime Pärti" Dokumentaalfilm Produtsent
2011 "Aegumatu" Dokumentaalfilm Produtsent
2011 "Reis" Dokumentaalfilm Produtsent
2010 "Kalevite kanged pojad" Dokumentaalfilm Produtsent
2010 "Kodu-käija" Dokumentaalfilm Produtsent
2010 "Õrn on öö" Dokumentaalfilm Produtsent
2008 "Dialoogid. Helilooja Valentin Silvestrov " Dokumentaalfilm Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm