Avaleht

Mihkel Smeljanski

Mihkel Smeljanski

Mihkel Smeljanski sündis 8. märtsil 1950. aastal Haapsalus. Ta lõpetas 1969. aastal Pärnu töölisnoorte keskkooli ja õppis 1970–1972 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris. Teatritööd alustas 1968. aastal Pärnu Endlas lavatöölisena, tehes kaasa mitmes lavastuses. 1974–1990 oli Endla teatri näitleja, hiljem vabakutseline. Teatritöö kõrvalt mängis ka filmides, nt „Tavatu lugu” (1973), „Indrek“ (1975), „Ainult hulludele ehk Halastajaõde” (1990), „Vana mees tahab koju” (1991; kõik Tallinnfilm), „Happy End” (1991, Belarusfilm), „Agent Sinikael” (2002, Exitfilm, Suhkur Film), „Elavad pildid“ (2013, Exitfilm) ja telelavastustes „Puhkepäev” (1982), „Koera süda” (1988), „Naine, kes saabus kell 6” (1991). Laulis aastast 1974 ansamblis Kuldne Trio. Avaldanud kahasse Jüri Vlassoviga ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Kapten Jagodin
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm Poliitik Edgar
2007 "Sügisball " Mängufilm August Kaski ülemus
2002 "Agent Sinikael " Mängufilm Kaevanduse direktor
2000 "Nota bene! Teatriluulud" Teleseriaal Tuti-Mari
1995 "Armuavaldus" Telemängufilm
1995 "Plekkmäe Liidi" Animafilm Koer
1993 "Tallinn pimeduses " Mängufilm Rahvatantsija
1991 "Vana mees tahab koju " Telemängufilm Peeter
1990 "Ainult hulludele ehk halastajaõde " Mängufilm Viktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm