Avaleht

Peeter Simm

Peeter Simm

Mängu- ja dokumentaalfilmide režissöör Peeter Simm on sündinud 24. veebruaril 1953 Kiviõlis, Ida-Virumaa õitsvas tööstuslinnakeses. 15aastasena lahkus ta kodust, et õppida Nõo Keskkoolis füüsikakallakuga klassis. 1976 lõpetas Simm cum laude Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (ÜRKI, VGIK) režiikateedri (Aleksandr Stolperi meistriklass), diplomitööks oli lühimängufilm "Võsakurat".

Vaata intervjuusid:

Intervjuu Peeter Simmiga

Peeter Simm. Erinevatest asjadest

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Vee peal (tootmises)" Mängufilm Režissöör
2019 "Afganistan. Vangis ja vabaduses" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2019 "Rein Taagepera - kahemõtteline Eesti" Dokumentaalfilm Režissöör
2018 "Koma " Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Englas. Vana Soldat" Dokumentaalfilm Režissöör
2012 "Üksik saar" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2011 "Vereringe" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Dialoogi autor
2007 "Georg " Mängufilm Režissöör
2006 "Teisel pool pidalitõbe" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2005 "Kõrini! " Mängufilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm