Avaleht

Ervin Abel

Ervin Abel

Näitleja Ervin Abel sündis 8. novembril 1929. aastal Narvas. Ta õppis Rakvere 1. keskkoolis. 1953. aastal lõpetas GITISe eesti stuudio. Töötas 1953–1966 Tallinna Riiklikus Draamateatris ja 1966–1984 Eesti NSV Riiklikus Filharmoonias. Tegutses ka lavastaja ja näitejuhina, esines estraadil: esialgu peamiselt Kiirena, Tootsiks Jaanus Orgulas („Terekest kah!”, 1965, „Oh, sa issand!”, 1967), 1970ndatel kujunes armastatud koomikutepaariks Ervin Abel – Sulev Nõmmik. 1. aprillil 1972 sai Abel Eesti Televisioonis omanimelise naljasaate „A. B. Ly sou“ (selle saate raames sündis mh ansambel Kukerpillid). Ervin Abel on mänginud filmides ja kuuldemängudes („Prohvet Maltsvet”, 1965). Eesti filmi ajalukku on ta jäänud  eelkõige osatäitmistega komöödiafilmides "Viini postmark" (1967), ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm
1978 "Siin me oleme" Telemängufilm John
1976 "Suvi" Reklaamfilm Papa Kiir
1976 "Suvi " Mängufilm Papa Kiir
1973 "Veealused" Animafilm Siilik (hääl)
1972 "Noor pensionär" Telemängufilm Pukspuu
1971 "Noor pensionär" Telemängufilm
1971 "Putukate suvemängud" Animafilm Reporter Siki-Triki (hääl)
1969 "Kevade " Mängufilm Papa Kiir
1968 "Mehed ei nuta" Telemängufilm Abel

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm