Avaleht

Harry Kõrvits

Harry Kõrvits

Näitleja ja muusik Harry Kõrvits on sündinud 21. märtsil 1953. aastal Tallinnas muusikateadlase ja helilooja Harri Kõrvitsa (1915–2003) pojana. Lõpetas 1971. aastal Tallinna 22. Keskkooli ja 1975. aastal Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhtimise erialal. Töötas 1975 ja 1977–1992 Nukuteatris näitlejana, hiljem tegutsenud äri ja reklaami valdkonnas. 2005. aastast juhib produktsioonifirmat Pumpkin Production. Mänginud ansamblites Apelsin, Radar ja Rock Hotel.

Harry Kõrvits mängis nimiosa A. H. Tammsaare „Tõe ja õiguse“ II köite põhjal tehtud filmis „Indrek” (1975, Tallinnfilm), hiljem mänginud filmides „Püha Tõnu kiusamine” (2009, Homeless Bob Production), „Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta” (2011, Kuukulgur Film), „Talve“ (2019, Taska Film, Kassikuld, Apollo Film ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Talve" Mängufilm Ollep
2013 "Naabriplika" Teleseriaal vallavanem Pavel Koosar
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Masin
2009 "Püha Tõnu kiusamine " Mängufilm Tõnu ülemus
1998 "Kallis härra Q " Mängufilm II režissöör
1976 "Tagasitulek" Tudengifilm noor sõdur
1975 "Indrek " Mängufilm Indrek
1974 "Colas Breugnon" Muusikafilm
Telemängufilm
Colas IV poeg

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm