Avaleht

Ene Rämmeld

Ene Rämmeld

Prantsusmaal elav eesti näitleja Ene Rämmeld on sündinud 12. jaanuaril 1947. aastal Tallinnas, üles kasvanud Türil. Ta õppis Viljandi Kultuurikoolis näitejuhtimise erialal ja töötas näitlejana Ugala teatris. 1966. aastast elas ja töötas Tallinnas. Sai tuntuks 1968. aastal, kui mängis peaosa Tiinat Tallinnfilmi mängufilmis „Libahunt“ (režissöör Leida Laius). Eesti filmidest on ta mänginud veel Illit Vladimir-Georg Karassev-Orgusaare telemängufilmis „Lindpriid“ (1971) ning Salmet Jaan Kolbergi filmis „See kadunud tee“ (1990). Tema olulisemad Eesti NSV-s mängitud teatrirollid on nimiosa Paul-Eerik Rummo „Tuhkatriinumängus“ (lavastaja Evald Hermaküla, Vanemuine 1969) ja naispeaosa telelavastuses „Armastus, armastus“ (lavastaja Evald Hermaküla, Eesti Televisioon 1969). Pärast abikaasa Vladimir-Georg Karassev-Orgusaare poliitilise ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2007 "Kuhu põgenevad hinged " Mängufilm Dora
1990 "See kadunud tee " Mängufilm Salme
1979 "Kõrboja peremees " Mängufilm Režissööri assistent
1973 "Rasked aastad" Telemängufilm Režissööri assistent Illi
1971 "Lindpriid I osa" Telemängufilm Režissööri assistent Illi
1971 "Lindpriid II osa" Telemängufilm Režissööri assistent Illi
1971 "Lindpriid III osa" Telemängufilm Režissööri assistent Illi
1971 "Lindpriid IV osa" Telemängufilm Režissööri assistent Illi
1968 "Libahunt" Mängufilm Tiina

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm