Avaleht

Ago Ruus

Ago Ruus

Operaator ja režissöör Ago Ruus on sündinud 4. augustil 1949 Vastseliinas Võrumaal, kus lõpetas ka keskkooli. Ta on õppinud 1968—1970 Tartu Ülikoolis geograafiat ja 1974–1979 Üleliidulises Riiklikus Kinematograafiainstituudis, mille lõpetas mängufilmide operaatorina 1979. aastal. Aastatel 1970—1971, 1973-1974 ja 1979-1993 töötas Tallinnfilmis, algul operaatori assistendina, hiljem operaatorina ja mängufilmide operaator-lavastajana. Seejärel tegutses operaatorina stuudios OMAfilm. 1996. aastal asutas stuudio PROfilm. Eesti Kinoliidu liige 1983. aastast.  Aastatel 1993 -2001 andis välja ja toimetas koos Enn Sädega filmitegijate infolehte Pääsuke. Alates 2003. aastast Matsalu rahvusvahelise loodusfilmide festivali kunstiline juht. Aktiivse loodusfotograafina avaldanud artikleid ja korraldanud mitu personaalnäitust. Filmiväliseks huvialaks eesti tõugu hobune, annab ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2012 "Kaleva müsteerium" Dokumentaalfilm Operaator
2010 "Elu rannas" Muud liigitused Produtsent
Režissöör
Operaator
2010 "Merest sündinud maa" Muud liigitused Produtsent
Režissöör
Operaator
2010 "Muutuv Läänemeri" Muud liigitused Produtsent
Režissöör
Operaator
2010 "Tantsud Linnuteele. Pildistusi Lennart Meri filmirännakutelt" Dokumentaalfilm Operaator
2009 "Filmilooja profiil: Lennart Meri. Esimene visand" Dokumentaalfilm Operaator
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm Operaator
2007 "Tuulepealsed leelod" Dokumentaalfilm Operaator
2006 "Inimese ja looduse tasakaal" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2006 "Lugu hobusest Palladium" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm