Avaleht

Linda Rummo

Linda Rummo

Näitleja Linda Rummo (kuni 1946. aastani Linda Kald) sündis 5. augustil 1921 Vana-Vändra vallas. Ta töötas 1942–1946 võimlemisõpetajana ja 1946–1949 Eesti Raadios diktorina. 1950. aastal lõpetas Rummo Eesti NSV Riikliku Teatriinstituudi. Pärast teatrikooli lõpetamist töötas ta aastatel 1950–1965 näitlejana Draamateatris, 1965–1975 Noorsooteatris ja 1976–1982 Endlas, kus oli ka näitejuht. Eesti Teatriliidu liige aastast 1950. Rummole omistati Eesti NSV teenelise kunstniku (1964) ja Eesti NSV rahvakunstniku (1968) tiitel. Aastal 2002 pälvis ta Valgetähe IV klassi teenetemärgi.
Linda Rummo suri 16. detsembril 2015. aastal.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1970 "Hamlet" Telemängufilm Ophelia
1965 "Mäeküla piimamees " Mängufilm
1960 "Näitleja Joller" Telemängufilm Maia
1956 "Mehed jäävad koju" Tudengifilm Ema
1955 "Andruse õnn " Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm