Avaleht

Leida Rammo

Leida Rammo

Näitleja Leida Rammo on sündinud 18. aprillil 1924. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1944. aastal Tallinnas gümnaasiumi ning 1950. aastal Eesti Teatriinstituudi. Rammo on töötanud Draamateatris, Estonias, Endlas, Noorsooteatris ja Rakvere teatris. Teatritöö kõrvalt on ta mänginud umbes 30 filmis, sealhulgas teinud meeldejäävad rollid filmides „Noor pensionär" (1972) ja „Viini postmark" (1968), osalenud telelavastustes ja raadioteatris. Ta on juhtinud Paul Pinna nimelise rahvateatri õppestuudiot. Leida Rammo on vanima tegevnäitlejana aktiivne osaline ka aktsiaturul.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Vehkleja" Mängufilm Valvur ühiselamus
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Saksa vanaproua
2013 "Elu nagu paradiisis" Tudengifilm
2012 "Ment" Teleseriaal
2010 "Näkilugu" Tudengifilm Liinu
2009 "Vasha " Mängufilm Vana naine trammis
1999 "Lurjus " Mängufilm Vana naine pensioniametis
1998 "Kallis härra Q " Mängufilm Toakaaslane vanadekodus
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Proua Einer
1993 "Väekargajad" Mängufilm Vanaperenaine

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm