Avaleht

Tiina Pork

Tiina Pork

Tiina Pork (vaata ka Tiina Alla, Tiina Park

Teleajakirjanik, režissöör, produtsent ja operaator Tiina Park on sündinud 3. detsembril 1941 Tallinnas. Lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala Juhan Peegli õpilasena. Aastatel 1967-1990 töötas Eesti Televisioonis noorte-, kunsti- ja kirjandussaadete toimetaja ja režissöörina. Teinud autorina mitmeid Noortestuudio saateid, portreteerinud Eesti kunstnikke ja teinud telelavastusi. 1990. aastal siirdus Ameerika Ühendriikidesse, kus töötas Ameerika Hääle toimetajana. 1994. aastal lõpetas International Policy Institute’i Washington D.C-s. Pärast USA-d, 1994-1999 töötas Kanal 2-s saatejuhina. 1996 asutas oma produktsioonifirma Free Studio. On tootnud mitmeid saateid Eesti Televisioonile, Kanal 2-le ja TV 3-le. Alates 2000. aastast toodab reisisaateid. On ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1987 "Suurim näitus" Dokumentaalfilm Režissöör
1985 "Elurõõm" Muusikafilm Režissöör
1984 "Merepäevad" Dokumentaalfilm Režissöör
1983 "Kaasautorid" Populaarteaduslik film Režissöör
Stsenarist
1982 "Põlemine" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1981 "Leesi Erm" Dokumentaalfilm Režissöör
1979 "Enn Põldroos" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1978 "Kunstinädal 1978 Pärnu" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm