Avaleht

Risto Vaidla

Risto Vaidla

Näitleja Risto Vaidla on sündinud 29. juunil 1993. aastal Kärdlas. Ta lõpetas 2016. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Lavakunstikooli XXVII lennu näitleja erialal (kursuse juhendajad Peeter Raudsepp ja Katariina Unt). Töötab näitlejana Kuressaare Linnateatris ja teatris KELM, teinud kaasa ka VAT teatri, NUKU teatri ja Endla lavastustes. Mänginud filmides, kaalukaim roll Sulev Keeduse filmis „Mehetapja/Süütu/Vari“ (2017), kus ta kehastas novellis „Süütu” Heino Mossi.

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Kaevik" Tudengifilm Reamees Kuusk
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Noor Andres
2018 "Petlik välimus" Tudengifilm Lutikas
2017 "Ametniku surm" Tudengifilm Kindrali kaaslane
Ülemkindrali hääl
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Heino Moss (Süütu)
2017 "Pyramus ja Thisbe" Tudengifilm Pyramus
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Noormees lavaka eksamil
2014 "Kaleidoskoop" Tudengifilm Ragnar
2009 "Kättemaksukontor" Teleseriaal Rasmus Uuber

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm