Avaleht

Tiiu-Ann Pello

Tiiu-Ann Pello

Filmikunstnik ja produtsent Tiiu-Ann Pello on sündinud 5. augustil 1984. aastal. Keskhariduse omandas ta Tallinnas Pelgulinna Gümnaasiumis, mille lõpetas 2003. Aastatel 2005-2008 õppis Eesti Kunstiakadeemias stsenograafiat ning jätkas seejärel õpinguid Tallinna Ülikooli Balti Meedia- ja Filmikoolis produtseerimise  erialal. Peale kõrgkoolide lõpetamist on tegutsenud vabakunstnikuna. Kujundanud filme („Deemonid”, 2012, Kopli Kinokompanii; „Olga”, 2014, Nafta Films, Alasti Kino; „Elo”, 2015, Nafta Films) ja loonud teatrites lavakujundusi (Mirr,  2008 Endlas,  Dannebrog, Pitka ja keisrid 2008 Promenaaditeatris ning Jaan Poska saaga 2011 Vana Baskini Teatris). Ta on 2015. aastast Eesti Kinoliidu liige.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Sandra saab tööd (tootmises)" Mängufilm Kunstnik
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Kostümeerija
2017 "Kolm päeva augustis" Mängufilm Kunstnik
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kostüümikunstnik
Kostümeerija
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Kunstniku assistent
2015 "Elo" Mängufilm Kunstnik
2014 "Ivanipäev" Mängufilm Kunstniku assistent
2014 "Keskea rõõmud" Teleseriaal Kunstnik
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Kostüümikunstniku assistent
2013 "Kaardimaja" Tudengifilm Produtsent
Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm