Avaleht

Heino Pedusaar

Heino Pedusaar

Helirežissöör, publitsist ja diskograaf Heino Pedusaar on sündinud 7. märtsil 1931 Tallinnas arst Konstantin Pedusaare (1883–1972) pojana. Keskhariduse omandas ta Tallinna 7. keskkoolis, mille lõpetas 1949 cum laude. Seejärel õppis 1949–1953 Tallinna Polütehnilises Instituudis elektrivõrkude erialal ja 1958-1961 Leningradi Kinoinseneride Instituudi kaugõppes helitehnikat (lõpetamata). Täiendas end eraviisiliselt muusika alal 1948-1954 (dots. Jenny Siimon, Ellen Laidre, Lembit Verlin). Oli 1952-1954 Eesti Raadio segakoori solist. Töötas 1947-1954 Tallinna Jaan Tombi nimelises kultuurihoones helitehnika ja raadioringi juhatajana ning seejärel 1954-1998 Eesti Raadios ja Eesti Televisioonis heliinsenerina ja kõrgemasse kategooriasse atesteeritud (1980) helirežissöörina ning helisalvestiste restaureerimise rühma juhina. Pedusaar on töötanud ka Tallinna Kalasadama ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1992 "Miliza" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1990 "Ainus pühapäev " Telemängufilm Konsultant
1989 "Inimene, keda polnud " Mängufilm Konsultant
1983 "Sügishooaeg" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1982 "Kolmveerand sajandit "Estonia" teatrit " Dokumentaalfilm Helirežissöör
1982 "Vahemäng juulis" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Helirežissöör
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust II jagu" Telemängufilm Helirežissöör
1980 "Muusikarüütel" Dokumentaalfilm Helirežissöör
1979 "Edisoni disko" Dokumentaalfilm Konsultant

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm