Avaleht

Peep Pedmanson

Peep Pedmanson

Stsenarist, režissöör, kunstnik ja karikaturist Peep Pedmanson on sündinud 8. augustil 1963. aastal Põltsamaal. Ta lõpetas 1981 Põltsamaa Keskkooli ja 1986 Tartu Riikliku Ülikooli žurnalistika osakonna. Töötas seejärel lühikest aega Tallinnfilmis mängufilmide toimetajana. 1987. aastal suundus Moskvasse, kus astus stsenaristide ja režissööride kõrgematele  kursustele Moskva Riikliku  Kinokomitee juures. Kursused lõpetas  režissöör-animaatorina 1989. aastal. Töötanud 1988–1993 Tallinnfilmis, 1994–1998 Eesti Joonisfilmis ja Nukufilmis, 1997–1998 filmitoimetajana kultuurilehes Sirp ja aastast 1998 mitmetes reklaamiagentuurides (nt Inorek & Grey; Artwerk).

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Miriam järve ääres" Animafilm Stsenarist
2016 "Miriami kana unistus" Animafilm Stsenarist
2015 "Miriami kodutu koer" Animafilm Stsenarist
2015 "Pulmamäng" Animafilm Kunstnik
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Stsenarist
2013 "Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu" Animafilm Stsenarist
Teksti autor
2013 "Miriami tuulelohe" Animafilm Stsenarist
2013 "Parim enne" Teleseriaal Stsenarist
2012 "Miriami köögikombain" Animafilm Stsenarist
2012 "Miriami rohelised täpid" Animafilm Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm