Avaleht

Georg Ots

Georg Ots

Georg Ots (Georgi; 21. III 1920 Petrograd – 5. IX 1975 Tallinn), laulja (bariton). Lõpetas 1938 Tallinna Prantsuse Lütseumi, 1946 Tallinna Muusikakooli ja 1951 Tallinna Riikliku Konservatooriumi (Tiit Kuusiku klass). Kuulus 1942–44 Eesti NSV Riiklikesse Kunstiansamblitesse. Oli 1944–45 Estonia koorilaulja ja 1945–75 solist, 1951–52 ühtlasi Tallinna Riikliku Konservatooriumi rektor ja 1974–75 Eesti NSV Teatriühingu esimees. Tegutses lavastajana, esines kammerlauljana, oli tuntud estraadilaulude esitaja, ka välismaal. Mänginud filmides („Valgus Koordis”, 1951, Tallinnfilm; „Mister X”, 1958, Lenfilm; „Kolme katku vahel”, 1970, „Colas Breugnon”, 1974, mõlemad Eesti Telefilm). Temast on tehtud filme („W. A. Mozart... Georg Ots”, 1969, „Georg Ots ja ooper”, 1975, ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1974 "Colas Breugnon" Muusikafilm
Telemängufilm
Colas Breugnon
1972 "Kontsertprogramm "Colas Breugnon"" Muusikafilm Teksti lugeja Colas Breugnon
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm Balthasar Russow
1961 "Juhuslik kohtumine " Mängufilm
Muusikafilm
Laigo
1951 "Valgus Koordis " Mängufilm Runge

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm