Avaleht

Olav Osolin

Olav Osolin

Ajakirjanik ja reklaamikorraldaja Olav Osolin on sündinud 13. novembril 1953. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1977. aastal Tartu Riikliku Ülikooli eesti filoloogia ajakirjanduse eriharu. Töötas 1977–1981 Eesti Raadios ajakirjanikuna, aastast 1981 tegutsenud reklaami alal: 1982–1988 Eesti Reklaamfilmis, 1988–1991 videofirmas ERF Video SP, juhtinud reklaamiagentuuri Kolm Karu, olnud 2007–2011 reklaamiagentuuri Zavod BBDO üks omanikke ja agentuuri juhataja. 1988. aastal sai reklaamfilmide võistlusel Cannes '88 reklaamfilmi „Lahkudes kustuta valgus“ (režissöör Priit Pärn, tootja ERF Video SP) eest produtsendi pronkslõvi. Olnud 1998–1999 Eesti Reklaamiagentuuride Liidu president, 1999–2000 selle juhatuse liige. Erinevatel hooaegadel TV3 saate „Su nägu kõlab tuttavalt“ kohtunik. Lööb igapäevaselt kaasa Retro FM ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Hanna isa
2017 "Merivälja" Teleseriaal Ülemus
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Olari "Mörr" Ernesaks
1992 "Balti armastuslood: Mattias ja Ann. Eesti kevad 1991" Mängufilm Tootmisjuht
1992 "Hotell E" Animafilm Produtsent
1989 "Balti tee" Dokumentaalfilm Produtsent
Stsenarist
Toimetaja
1988 "Lahkudes kustuta valgus" Reklaamfilm Produtsent
Toimetaja
1962 "Ühe katuse all " Mängufilm Priit Arro

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm