Avaleht

Arko Okk

Arko Okk

Filmioperaator, -lavastaja ja -produtsent Arko Okk on sündinud 25. detsembril 1967 Tallinnas. Lõpetanud 1986 Tallinna 44. Keskkooli, alustas õpinguid Üleliidulises Riiklikus Kinematograafiainstituudis (VGIK, ÜRKI) kino- ja telefilmi operaatori erialal professor Aleksandr Galperini juures. Pärast sõjaväeteenistust jätkus õppetöö Moskvas operaator Aleksandr Rõbini ja Aleksandr Knjažinski meistriklassis. Arko Okk lõpetas ÜRKI 1993. Aastail 1994–1998 oli ta vabakutseline. 1998 rajas Okk koos Jaan Tättega stuudio Acuba Film OÜ. 1999–2002 töötas lisaks oma stuudiole ka Rudolf Konimois Filmis reklaamfilmide operaatorina. Pärast seda on olnud seotud peamiselt Acuba Filmiga ja tegutsenud vabakutselise operaatorina.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Arhitekt (tootmises)" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
2015 "Hei, Rasma!" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
2015 "Jüri" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
2014 "Allan" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija
2013 "Karikakramäng II: Hõbepulm" Mängufilm Konsultant
2011 "Lootus 3D" Mängufilm Režissöör
2011 "Monoloogid 3D" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2009 "Seal, kus lõpeb luule" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2006 "Koer, lennuk ja laulupidu" Mängufilm Produtsent
Operaator
2006 "Koer, lennuk ja laulupidu - kombineeritud võtted" Muud liigitused Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm