Avaleht

Rein Oja

Rein Oja

Näitleja, lavastaja ja teatrijuht Rein Oja on sündinud 26. veebruaril 1956. aastal Tallinnas. 1978. aastal lõpetas ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri VIII lennu (kursuse juhendaja Kaarin Raid). 2003. aastal omandas Nordic Stage Fight Society rahvusvahelise lavavõitluse õpetaja kutse. Töötanud 1978–1997 Eesti Riikliku Noorsooteatri / Tallinna Linnateatri näitlejana, alates 1998. aastast vabakutseline näitleja, näitejuht, lavavõitluse koreograaf ja lavastaja, 2006. aastast Eesti Draamateatri juht. Õpetanud Eesti Muusikaakadeemias ja Tallinna Ülikoolis. 1993–2006 Eesti Näitlejate Liidu esimees, 2000–2005 Eesti Lavavõitluse Seltsi asutaja ja esimees, 2001–2008 Eesti Teatriliidu esimees, 2004. aastast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kuratooriumi liige, 2012. aastast kuratooriumi esimees, 2013. aastast SA Eesti ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Salmonid. 25 aastat hiljem " Mängufilm
2019 "EnsV" Teleseriaal Olev Schellenberg
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm James (hääl)
2019 "Maria paradiis" Mängufilm Lindgren
2018 "Mihkel " Mängufilm Kirikuõpetaja
2016 "Kuum jälg" Teleseriaal prokurör Siimon
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Hanna isa
2010 "ENSV" Teleseriaal Olev Schellenberg
2010 "Riigimehed" Teleseriaal Ärimees
2009 "Vasha " Mängufilm Rain

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm