Avaleht

Gerli Nõmm

Gerli Nõmm

Režissöör Gerli Nõmm on sündinud 5. oktoobril 1985. aastal Tallinnas. 2004. aastal lõpetas ta Kadrioru Saksa Gümnaasiumi ning asus Tallinna Ülikooli Saksa filoloogiat õppima. 2006. aastal suundus ta Balti Filmi- ja Meediakooli audiovisuaalse meedia erialale ning 2016. aastal lõpetas magistrikraadiga dokumentaalfilmi režii erialal. Lõputööna valmis tema esimene täispikk dokumentaalfilm „Kolm juveeli“. Alates 2012. aastast on Gerli Nõmm töötanud Eesti Televisioonis „Aktuaalse kaamera“ kultuuriuudiste toimetaja ja saatejuhina ning olnud veel mitmete telesaadete toimetaja. Režissöörina on ta teinud mitmeid lühifilme, sealhulgas dokumentaalfilmi “Viimane lihv” (2008), mängufilmi “Puhastus” (2011), dokumentaalfilmi “Hetk Ulkaga” (2014) ning „Eesti lugu“ sarjas dokumentaalfilmi „Camino paradoks“ (2020).

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Camino paradoks" Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Kolm juveeli" Dokumentaalfilm
Tudengifilm
Režissöör
Autor
2014 "Ema. Miljonite nimel" Tudengifilm Režissööri assistent
Näitlejate valija
2014 "Hetk Ulkaga" Tudengifilm Režissöör
2013 "Vanilli 2 Palli" Tudengifilm
2011 "Õhuta balloon" Tudengifilm Slut
2011 "Puhastus" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2008 "Viimane lihv" Tudengifilm Režissöör
2007 "La Dolce Vita" Tudengifilm Režissöör
Operaator
2007 "Time" Tudengifilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm