Avaleht

Saara Nüganen

Saara Nüganen

Näitleja Saara Nüganen on sündinud 18. juunil 1992. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 2016. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli XXVII lennu (kursuse juhendajad Peeter Raudsepp ja Katariina Unt), samast aastast läks näitlejana tööle Pärnu Endlasse. Alates 2020. aasta sügishooajast Vanemuise näitleja. Teatritöö kõrvalt mänginud ka filmides („Rohelised kassid“, „Reinhold Rotermani“, „Talve“ jt) ning teleseriaalides („Alo“). Lapsena andnud hääle animafilmi tegelastele filmides „Hing sees“ (2002) ja „Leiutajateküla Lotte“ (2006).

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Reinhold Rotermani" Tudengifilm Piret
2019 "Talve" Mängufilm
2018 "Alo" Teleseriaal
2017 "Rohelised kassid" Mängufilm Kliiniku personal
2014 "Tosin küsimust Eesti kohta: Laulu teekond" Tudengifilm Jõeotsa Viivi
2006 "Leiutajateküla Lotte" Animafilm (hääl)
2002 "Hing sees" Animafilm Õde (hääl)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm