Avaleht

Uno Naissoo

Uno Naissoo

Helilooja Uno Naissoo sündis 25. märtsil 1928. aastal Viljandis. Ta astus 1946. aastal Tallinna Riiklikku Konservatooriumi koorijuhtimise erialale Tuudur Vettiku klassi, aastast 1947 õppis Heino Elleri kompositsiooniklassis, mille lõpetas 1952. Naissoo oli pikaaegne muusikateoreetiliste ainete õpetaja Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis (1952–1980), seejuures 1977. aastal avatud levimuusikaosakonna eestvedaja ja juhataja ning levimuusikaõppejõud ka Tallinna Riiklikus Konservatooriumis (1979–1980). Pikka aega juhendas ta Eesti Heliloojate Liidu noortesektsiooni (1954–1980). Naissoo on juhendanud ansambleid Swing Club (1947–1957), Rütmikud (1948–1950), Metronoom, Stuudio 8, Ekspromt 4 ja Tallinna Muusikakooli džässansamblit, kus mängis ise klaverit, akordioni, kontrabassi, althorni ja ventiiltrombooni. Ta oli Eesti Raadio meeskvarteti (1960) ja ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1978 "Kunksmoor ja kapten Trumm" Animafilm Helilooja
1977 "Kunksmoor" Animafilm Helilooja
1975 "Aeg maha!" Telemängufilm Helilooja
1974 "Aastaring" Dokumentaalfilm Helilooja
1974 "Naine täna" Dokumentaalfilm Helilooja
1973 "Eesti ravilad" Populaarteaduslik film Helilooja
1973 "See on ohtlik" Populaarteaduslik film
Muud liigitused
Helilooja
1970 "Duett-duell" Muusikafilm Helilooja
1970 "Varastati Vana Toomas " Mängufilm
Muusikafilm
Helilooja
1969 "Viimne reliikvia " Mängufilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm