Avaleht

Ain Mäeots

Ain Mäeots

Lavastaja ja näitleja Ain Mäeots on sündinud 25. detsembril 1971. aastal Võrus. Ta lõpetas 1990 Võru 1. Keskkooli ja 1994 Eesti Muusikaakadeemia lavakunstikateedri XVI lennu (kursuse juhendaja Ingo Normet). Olnud 1994–1999 ja aastast 2007 Vanemuise lavastaja, 1999–2007 draamajuht. Teatritöö kõrvalt mänginud teleseriaalides („Wikmani poisid”, 1995; „Õnne 13”, 2003–2005; „Ohtlik lend”, 2007; „Kättemaksukontor”, 2012; „Teine võimalus“, 2018 jm) ning filmides („Malev”, 2005, Exitfilm, Õ-Fraktsioon, Eesti Televisioon; „Elavad pildid”, 2013, Exitfilm; „1944”, 2015, Taska Film, Matila Röhr Productions jm). Teinud telelavastuse „Üks gallon bensiini” (ETV 1995) ja Elo Selirannaga kahasse lasteseriaali „Lotte lood“ (ETV 2017). Filmilavastajadebüüdi tegi 2008. aastal Seto lauluemast Hilana ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "EnsV" Teleseriaal Režissöör
2019 "Kõhedad muinaslood" Mängufilm
2018 "Lõbus perekond" Mängufilm Ingridi tööandja
2018 "Teine võimalus" Teleseriaal
2017 "Lotte lood" Teleseriaal Režissöör
2015 "1944" Mängufilm Kapten Evald Viires
2015 "Vabad mehed" Teleseriaal Artur Kull
2014 "A ja B" Teleseriaal Režissöör
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Erik
2012 "Deemonid" Mängufilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm