Avaleht

Mait Mäekivi

Avaleht

Mait Mäekivi

Mait Mäekivi

Filmioperaator Mait Mäekivi on sündinud 8. jaanuaril 1959 Kohtla-Järvel. Lõpetas 1977  Kesleri nimelise Kohtla-Järve Keskkooli (nüüdne Jõhvi Gümnaasium). Ühel suvevaheajal praktiseeris ta Mati Põldre esimese Valgre-filmi "Igavesti Teie" (1976) juures. Pärast sõjaväeteenistust Komis tuli Mäekivi Tallinnfilmi operaatori assistendiks. Peeter Simmi "Ideaalmaastiku" võttegrupis Arvo Iho käe all omandas ta mängufilmi operaatori esimesed töökogemused. 1982–88 õppis Moskvas Üleliidulises Riiklikus Kinematograafiainstituudis, mille lõpetas operaator-lavastaja erialal.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Esimene kapitalist" Dokumentaalfilm Operaator
2022 "Kadunud isa" Dokumentaalfilm Operaator
2021 "100 aastat Eesti Arhitektide Liitu" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Operaator
2021 "The Best of Salieri ehk Mina, Eesti režissöör" Dokumentaalfilm Operaator
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Operaator
2017 "November " Mängufilm B-kaamera operaator
2015 "Tashi Delek!" Dokumentaalfilm Operaator
2014 "Nähka tuleb külla" Teleseriaal Operaator
2012 "Deemonid" Mängufilm Operaatori assistent
2012 "Saarte värvid" Dokumentaalfilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm