Avaleht

Kullo Must

Kullo Must

Filmidirektor Kullo Must sündis 18. märtsil 1911. aastal Tartus. Ta õppis Tartu õhtugümnaasiumis, mis jäi aga raske majandusliku olukorra tõttu lõpetamata. Töötas algul trükitöölisena, seejärel puusepana. Teise maailmasõja tegi läbi Eesti laskurkorpuse ridades. Pärast sõda oli puidutööline Tallinna Vineeri- ja Mööblivabrikus. 1947. aastal kutsuti ta filmidublaaži direktoriks Tallinna Kinostuudiosse (hilisem Tallinnfilm). Ka esimeste mängufilmide direktoriks oli Küllo Must, jäädes filmidirektori ametikohale kuni pensionini. Selle aja jooksul jõudis ta olla üle kahekümne mängufilmi direktor („Kui saabub õhtu“, „Vallatud kurvid“, „Keskpäevane praam“, „Kevade“, „Indrek“, „Tuulte pesa“, „Karge meri“ jpt). Kullo Must suri 10. augustil 1987. aastal.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1981 "Karge meri " Mängufilm Direktor
1979 "Tuulte pesa " Mängufilm Direktor
1979 "Tuulte pesa reklaamrull" Reklaamfilm Direktor
1977 "Surma hinda küsi surnutelt " Mängufilm Direktor
1976 "Aeg elada, aeg armastada " Mängufilm Direktor
1975 "Indrek " Mängufilm Direktor
1975 "Röövpüüdjajaht" Tudengifilm Direktor
1972 "Verekivi " Mängufilm Direktor
1971 "Don Juan Tallinnas " Mängufilm
Muusikafilm
Direktor
1970 "Varastati Vana Toomas " Mängufilm
Muusikafilm
Direktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm