Avaleht

Leonhard Merzin

Leonhard Merzin

Näitleja Leonhard Merzin sündis 10. veebruaril 1934. aastal Voore vallas Tartumaal. Ta õppis aastatel 1950–1954 Tartu Kunstikoolis ja lõpetas 1969 Viljandi Kultuurharidustöö Kooli. Alustas teatritööd rahvateatrite ja näiteringide näitejuhina ja dekoraatorina. 1957–1960 Vanemuises koorilaulja, 1960–1963 näitleja ja dekoraator Viljandi Ugalas, 1963–1965 näitleja ja kunstnik Rakvere teatris, 1966–1979  Vanemuise näitleja. Kokku sai teatritööd kakskümmend hooaega, mille sisse mahtus üle saja erineva rolli, üle kümne lavakujunduse ja mitmeid lavastajatöid isetegevuslikel lavadel.

Leonhard Merzini viljakas filmikarjäär algas 1964. aastal episoodilise rolliga mängufilmis „Põrgupõhja uus Vanapagan“. Juba järgmisel, 1965. aastal mängis ta peategelast Väljaotsa Jaani telefilmis „Külmale maale“. Sellest peale tuli pakkumisi nii Tallinnfilmilt kui ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1976 "Tagasitulek" Tudengifilm metsavaht
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, I jagu" Mängufilm Eesti Vabariigi tolliametnik
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, II jagu" Mängufilm Eesti Vabariigi tolliametnik
1974 "Ohtlikud mängud " Mängufilm 2241
1972 "Maaletulek " Mängufilm Mart
1970 "Ahvatluste tund" Muusikafilm laulja
1969 "Gladiaator " Mängufilm Laar
1969 "Kevade " Mängufilm Õpetaja Laur
1968 "Hullumeelsus " Mängufilm Kristus
1968 "Inimesed sõdurisinelis " Mängufilm Mänd

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm