Avaleht

Lennart Meri

Lennart Meri

Kirjanik, režissöör ja stsenarist, diplomaat ja poliitik, Eesti vabariigi president 1992–2001 Lennart Meri sündis 29. märtsil 1929. aastal Tallinnas Eesti diplomaadi ja hilisema Shakespeare'i tõlkija Georg Meri perekonnas. Isa diplomaadiameti tõttu veetis lapsepõlve Euroopas, õppis mitmes Saksamaa ja Prantsusmaa koolis. Pärast Eesti okupeerimist küüditati Georg Meri perekond 1941. aastal Siberisse. Sealt naasid nad 1945. aastal. Peale venekeelset kooli Siberis lõpetas Lennart Meri Tallinna 10. Keskkooli ja astus Tartu Ülikooli ajaloo erialale, mille lõpetas 1953. aastal cum laude. Töötas Vanemuises dramaturgina, lühikest aega Tartu kunstikoolis ajalooõpetajana ning seejärel Eesti Raadios kuuldemängude toimetajana. Aastatel 1963–1971 ja 1986–1988 töötas Meri Tallinnfilmis toimetaja, stsenaristi ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1997 "Šamaan" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
Tootmisjuht
1991 "Liivlaste lood" Dokumentaalfilm Idee
1989 "Toorumi pojad" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
1986 "Kaleva hääled" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
Teksti lugeja
1977 "Eduard Toll. Kiindumused" Dokumentaalfilm Stsenarist
1977 "Linnutee tuuled" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm Toimetaja
1970 "Veelinnurahvas" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
1969 "Viimne reliikvia " Mängufilm Toimetaja
1968 "Libahunt" Mängufilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm