Avaleht

Mirjam Matiisen

Mirjam Matiisen

Filmitoimetaja, režissöör ja operaator Mirjam Matiisen on sündinud 23. novembril 1979, lõpetanud Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi, õppinud aastatel 1998-1999 Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonnas kultuurikorralduse erialal ja aastatel 1999-2004 Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonnas ajakirjandust, avalikke suhteid ja teabekorraldust. Alates 2007. aastast jätkas haridusteed Balti Filmi- ja Meediakooli filmi ja video magistriõppes. Olnud vahetustudengina Jyväskylä Ülikoolis (Soome) ja Ajakirjanduskoolis Aarhusis (Taani). Töötanud erinevates telekanalites ja ajakirjanduses.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Süda Sõrve sääres" Dokumentaalfilm Tegevprodutsent
2018 "Sirgala südamed " Dokumentaalfilm Režissöör
Helioperaator
2017 "Gerassimovi naised" Dokumentaalfilm Helioperaator
2013 "Minut ja lammas" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
2012 "Seto saadik" Dokumentaalfilm
Tudengifilm
Režissöör
Operaator
2010 "Telegrammid Burjaatiast" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2005 "Värvivalgus" Dokumentaalfilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm