Avaleht

Andres Maimik

Andres Maimik

Režissöör, operaator, stsenarist ja produtsent Andres Maimik on sündinud 1970. aastal. Õppinud Tartu Kunstikoolis ja Eesti Humanitaarinstituudis ning Tallinna Pedagoogikaülikoolis filmi ja video alal dokumentaalfilmi režissööriks. Televisioonis teinud kaastööd Teleteatrile. Töötanud vabakutselise stsenaristi, operaatori, režissööri, monteerija, ajakirjaniku ja copywriterina. Avaldanud ajakirjanduses filmikriitikat ja filmiteoreetilisi esseesid. 1999. aastal pälvinud Eesti parima filmiajakirjaniku preemia.  Avaldanud ka sotsiaalkriitilisi kirjutisi. Õpetanud Kunstiakadeemias filmilavastuse aluseid ja dramaturgiat. Režissööriks paljudele TV reklaamiklippidele.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Paha lugu: Jõulumüsteerium" Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2017 "Minu näoga onu" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2017 "Paha lugu: Kokkulepe" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2017 "Paha lugu: Nissan Patrol" Mängufilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm
2016 "Päevad, mis ajasid segadusse" Mängufilm Margus
2015 "Põranda all" Dokumentaalfilm Stsenarist
2015 "Viirusekandur" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2014 "Kirsitubakas" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Dialoogi autor
Monteerija
2013 "Karikakramäng II: Foto" Mängufilm Produtsent
Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm