Avaleht

Maido Madisson

Maido Madisson

Operaator Maido Madisson on sündinud 21. mail 1946. aastal. Ta lõpetas 1964. aastal Ahja keskkooli ja astus Tartu ülikooli õppima füüsikat, kuid lahkus sealt varsti Tallinnfilmi stuudiosse valgustajaks. 1966. aastal asus uuesti füüsikat õppima ja alustas samal aastal mittekoosseisulise korrespondendi tööd Tartu telestuudios. 1973–1978 õppis Moskva kinoinstituudis operaatoriks. Tema diplomifilmiks oli Jaan Toominga dokumentaalfilm „Taevapõdrarahvaste laulud“ (ETF 1978). Madisson töötas Eesti Televisiooni koosseisulise operaatorina 1968. aastast. Oli operaator-lavastaja telemängufilmides „Keskpäev“ ja „Kaks päeva Viktor Kingissepa elust“ (mõlemad 1981) ning paljudes dokumentaal- ja kontsertfilmides. ETV kauaaegse Tartu ja Lõuna-Eesti operaatorina vahendas aastakümneid Tartu pilti ETV ekraanile ja jäädvustas Tartu ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2010 "Tantsud Linnuteele. Pildistusi Lennart Meri filmirännakutelt" Dokumentaalfilm Operaator
2009 "Hurda kutsikad. Eesti Üliõpilaste Selts" Dokumentaalfilm Operaator
Valgustaja
2007 "Universitas Tartuensis 375" Dokumentaalfilm Operaator
2002 "Näitkatseid põhikooli füüsikast" Populaarteaduslik film Operaator
2001 "Elu pärast maailmalõppu" Dokumentaalfilm Operaator
1998 "Tappev Tartu " Mängufilm
Amatöörfilm
Operaatori assistent
1998 "Veidike metsa poole" Dokumentaalfilm Operaator
1997 "Supilinn naturalis" Dokumentaalfilm Operaator
1983 "Tartu maraton 1983" Dokumentaalfilm Operaator
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm