Avaleht

Uno Maasikas

Teleajakirjanik Uno-Georg Maasikas (21. mail 1931 – 13. mai 2019) lõpetas 1968. aastal Leningradi Kõrgema Parteikooli ajakirjanduse erialal ja paar aastat hiljem, olles õppinud korraga kahes kõrgkoolis, Leningradi Teatri, Muusika ja Kinematograafia Instituudi telerežii osakonna. Töötas ETV-s alates 1959. aastast korrespondendi, kommentaatori, saatejuhi ja peatoimetajana mitmes peatoimetuses. Muu hulgas juhtis ta saateid "Vaatevinkel" ja "Sõna vastuseks". Maasikas oli "Aktuaalse kaamera" asepeatoimetaja ja peatoimetaja ning Eesti Telefilmi kolleegiumi liige ja üleliidulise TV ja Raadio korrespondendipunkti juhataja Eestis. Mitme telefilmi stsenarist ja režissöör.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1981 "Anna Aaveri argipäev" Dokumentaalfilm Stsenarist
1978 "Kasvuaeg " Muusikafilm Stsenarist
1975 "Viisaastak ennetähtaegselt" Dokumentaalfilm Stsenarist
Reporter
1974 "Kuulake, rohi kasvab" Dokumentaalfilm Toimetaja
1974 "Sepikoda" Dokumentaalfilm Stsenarist
1973 "Peasuund" Dokumentaalfilm Režissöör
1973 "Tahe vastutada" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1962 "Minu sõber" Telemängufilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm