Avaleht

Madli Lääne

Madli Lääne on monteerija ja dokumentaalfilmide režissöör. Keskhariduse sai ta Tallinna Saksa Gümnaasiumis (endine Tallinna 54. Keskkool) saksa keele eriklassis, 1995-2001 õppis Tartu Ülikoolis ajakirjandust, 1998-2003 Tallinna Pedagoogikaülikoolis telerežii erialal. 2009. aastal lõpetas Lääne magistriõpingud Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis. Õppinud täiendkoolitustel Kölni ja Kuuba rahvusvahelistes filmikoolides. Tema film "Tähelepanu, start!" võitis Parima Eesti Lühifilmi tiitli aastal 2007. Töötanud toimetajana Kanal2 hommikuprogrammis, noorteajakirjas "X", ETV kultuurisaadetes, režissööri assistendina ETV hommikuprogrammis, 2004-2008 Eesti Päevalehe toimetajana.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Kolm päeva augustis" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Need, kes julgevad" Dokumentaalfilm Monteerija
2015 "Vaikuse kutse" Dokumentaalfilm Režissöör
2012 "Kaleva müsteerium" Dokumentaalfilm Monteerija
2012 "Saarte värvid" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2012 "Valge ruut" Tudengifilm Monteerija
2011 "Keelatud vili" Dokumentaalfilm Monteerija
2011 "Tallinna kilud" Mängufilm
Muud liigitused
Monteerija
2010 "Üleriigiline õnn" Dokumentaalfilm Monteerija
2009 "Isa, Poeg ja Teatri Vaim" Dokumentaalfilm Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm