Avaleht

Jaak Lõhmus

Filmograafia

Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Tagasi Kadriorus" Dokumentaalfilm Stsenarist
2010 "Tantsud Linnuteele. Pildistusi Lennart Meri filmirännakutelt" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2009 "Filmilooja profiil: Lennart Meri. Esimene visand" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2009 "Hurda kutsikad. Eesti Üliõpilaste Selts" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2008 "Meie maailma nurk. Lossi dekonstruktsioon nr 3" Dokumentaalfilm Stsenarist
Toimetaja
2007 "Universitas Tartuensis 375" Dokumentaalfilm Stsenarist
Toimetaja
1999 "Ristumine peateega " Mängufilm Avalikud suhted
1998 "Tappev Tartu " Mängufilm
Amatöörfilm
Arnold Sirel
1997 "Šamaan" Dokumentaalfilm Konsultant
1996 "Griša" Dokumentaalfilm Toimetaja
1995 "Antoša" Dokumentaalfilm Toimetaja
1991 "Põgenemine" Dokumentaalfilm Stsenarist
1989 "Allkirjade kogumine Eesti omariikluse rahumeelseks taastamiseks" Filmikroonika Režissöör
1989 "Bareljeefide taasavamine Otepää kiriku seinal" Filmikroonika Režissöör
1989 "Jakob Hurda mälestuspäev Otepääl" Filmikroonika Režissöör
1989 "Kolmkümmend aastat hiljem" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
1989 "Konstantin Pätsi mälestussamba avamine Tahkurannas" Filmikroonika Režissöör
1989 "Otepää Vabadussõja ausamba taasavamine" Filmikroonika Režissöör
1989 "Plakatinäitus "Originaal 89" Tallinna Kunstisalongis" Filmikroonika Režissöör
1988 "Eesti keelest, meelest ja kakskeelsusest" Filmikroonika Režissöör
1988 "Lünk" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1988 "Üks hetk" Filmikroonika Režissöör
1986 "Emb-kumb" Dokumentaalfilm Režissöör
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Režissööri abi
1977 "Linnutee tuuled" Dokumentaalfilm Konsultant
1970 "Veelinnurahvas" Dokumentaalfilm Konsultant

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm