Avaleht

Raine Loo

Raine Loo

Näitleja Raine Loo sündis 28. märtsil 1945. aastal Taevere vallas Viljandimaal. Ta lõpetas 1963. aastal Tartu 8. Keskkooli. Juba keskkoolis viis teatrihuvi ta Vanemuise teatri õppestuudiosse, mille I lennu lõpetamise järel 1965. aastal sai Loost Vanemuise draamatrupi koosseisuline liige. Vanemuises töötas ta 1965–2004, olles nii näitleja kui ka lavastaja assistent. Raine Lool oli oluline roll Eesti teatriuuenduste juures, ta astus üles nii Kaarel Irdi lavastuses „Phaethon, päikese poeg“ (1966) kui ka Jaan Toominga lavastustes „Laseb käele suud anda“ (1969) ja „Külvikuu“ (1972). Viljakas oli koostöö lavastajate Endrik Kerge ja Mati Undiga. Lisaks teatrirollidele tegi Raine Loo mitmeid filmirolle, nende hulgas ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2007 "Georg " Mängufilm Lydia sõbranna
2007 "Kärbseudu" Tudengifilm Vanaema
2005 "Libahundi needus " Mängufilm Mare Nurk/Vanaema
1999 "Kass kukub käppadele: Pauli laululaegas" Mängufilm Teresa
1990 "See kadunud tee " Mängufilm Kristiine
1989 "Inimene, keda polnud " Mängufilm Proua Fisch
1984 "Lahemaa Rahvuspark" Muud liigitused Administraator
1981 "Karge meri " Mängufilm Epp Loona
1978 "Imelugu" Muusikafilm
Telemängufilm
Ermelina ema
1974 "Värvilised unenäod " Mängufilm Ema

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm